În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale,  Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol i-a fost decernat, joi, 24 octombrie a.c., Premiul pentru dezvoltare în balneologie și recuperare medicală,  fiind astfel singura unitate de profil din țară căreia i s-a recunoscut prin această distincție excelența în balneologie.

Ediția a patra a Galei Elitelor Medicale a fost organizată de ZIAR MEDICAL (http://www.ziarmedical.ro), una dintre cele mai importante publicații online ale momentului, în domeniul sănătății, și CARDIONET – a Joint Meeting of the Romanian Society of Cardiology and Hungarian Society of Cardiology, întâlnirea comună anuală a Societăţii Române de Cardiologie şi Societății Maghiare de Cardiologie -, care s-a desfăşurat în perioada 23-25 octombrie, la Târgu Mureş.

Juriul – condus de Prof. univ. dr. Benedek Imre și Conf. univ. dr. Diana Păun, și  format din 11 personalități ale vieții medicale, ale cercetării științifice în domeniul sănătății și ale lumii academice medicale – a nominalizat, analizat și a ales câștigătorii din acest an, care s-au evidențiat prin munca, profesionalismul, spiritul de  echipă și/sau caracterul de lider și de mentor. Un rol important în desemnarea premianților l-au avut și Asociațiile pacienților care au susținut instituțiile sanitare cu bune aprecieri din partea beneficiarilor actului medical.

“Este Oscarul medicinei româneşti, care a depăşit deja graniţele României. (…) Fie că ne referim la sistemul medical (clinici şi spitale), la cercetare, la învăţământ, la organizaţii ale pacienţilor, la acţiuni de mecenat sau la iniţiative individuale ori la echipe care lucrează eficient şi impecabil (în sala de operaţii sau în management) pentru sănătatea pacientului român, identificăm, de la un an la altul, elitele lumii medicale. Le identificăm şi le premiem, într-un eveniment de excepţie, aşa cum excepţională este munca lor, zi de zi”, a declarat inițiatorul Galei Elitelor Medicale, Ionuţ Geană.
Prezentă la eveniment, pe podiumul câștigătorilor, managerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, Elena Roxana Almășan, a subliniat că  se simte onorată de această înaltă distincție: ”Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol recunoscându-i-se astfel nu doar valoarea actului medical de astăzi, ci și zestrea de 120 de ani de balneologie la Techirghiol, munca tuturor corifeilor medicinei românești care au făcut cercetare științifică asupra efectelor terapeutice ale lacului. Lor le este dedicat premiul,  dar și întregii echipe de specialiști care lucrează astăzi în această renumită unitate medicală.”